Fordultak az erőviszonyok a Német Nagydíjon, a McLarent a Ferrari és a Red Bull is verte Hockenheimben. Lewis Hamilton és Jenson Button végül a negyedik és ötödik helyet szerezte meg, mindketten úgy érzik, gyors javulásra van szüksége a csapatnak.

“Mindent megtettem a rajtnál, amit csak tudtam, máshol nem léphettem volna előrébb” – fogalmazott Hamilton. “Sajnos, a többiek fenomenálisan gyorsak voltak előttem, de így is előre tudtam lépni néhány helyet. Nagyon kemény verseny volt a mai, az autó nem volt tökéletes, a Ferrari és a Red Bull pedig nagyon gyors volt.”

“Reméltük, hogy a versenyen kisebb lesz a különbség, mint az időmérőn volt, ez így is lett, de nagy riválisaink tempóját nem tudtuk tartani. Ki kell találnunk, hogy tudunk javulni, ráadásul gyorsan. Minden eddiginél keményebben kell dolgoznunk, ha a jelenlegi éllovasok elé akarunk kerülni.”

“Nem volt rossz a rajtom, de a Ferrarikkal csatázó Vettel nagyon korán fékezett, majdnem eltrafáltam” – emlékezett Button. “Emiatt kicsit ki kellett szélesítenem az első kanyart, veszítettem három helyet, de szerencsére gyorsan visszavettem ezeket.”

“Az első etapban nagyon kíméltem a gumikat, a másodikban két másodpercnél messzebb nem kerültem Lewistól. Gyorsabban nem tudtam menni, ilyenkor leszorítóerőt veszítettem elöl. Kihoztuk a maximumot az autóból, jelenleg nem vagyunk túl gyorsak. Javulnunk kell.”