Nyolc ezredmásodpercen múlt, hogy Michael Schumacher a Német Nagydíjon lemaradt az időmérő edzés fináléjáról, ennyivel kapott ki csapattársától, Nico Rosbergtől, aki tizedik helyével még éppen befért a Q3-ba. “Ma tompábbak voltak a fegyvereink annál, mint amit előzetesen reméltünk és amire számítottunk” – mondta Schumacher. “A szabadedzésen még jónak tűnt a helyzet, akár az ötödik-hatodik hely is elérhetőnek látszott, az időmérőre azonban visszaestünk.”

Rosberg végül nem javított, de egy helyet így is előrelépett, ennek örül Schumacher. “A kilencedik és tizenegyedik pozíció legalább segíthet abban, hogy a rajtnál kicsit előrelépjünk. Nem látok okot arra, hogy holnap jóval gyorsabbak lehetünk, így a dobogó abszolút elérhetetlen távolságba került.”

“Egyszerűen nem voltunk elég gyorsak. Voltak gondjaink a fékekkel, vibrációkat is tapasztaltunk, de ettől még nem kellett volna ennyi időt veszítenünk. Talán az esőben bízhatunk még.”

Nico Rosberg sem volt elégedett az autóval. “Ez katasztrófa volt” – fakadt ki Rosberg. “Kicsit komikus volt az egész edzés, hihetetlenül túlkormányzottan viselkedett az autó. Pedig tegnaphoz képest öt fokkal lejjebb állíttattam az első szárnyat, ennek ellenére végig küszködtem. Hátul alig volt tapadás.”

“Tegnap voltak gondjaink a hátsó résszel, dolgoztunk vele, de talán rosszabb lett, mint volt. Ennél gyorsabb nem lehettem volna, mint amit kihoztam az autóból, nincs esélyem túl sok pontra a versenyen.”