Eddig nem sokat mutatott idén az újonc Vitalij Petrov, az orosz képtelen volt kilépni Robert Kubica árnyékából. Pénzt ugyan hozott magával, de a Renault így sem ragaszkodik hozzá, a legfrissebb hírek szerint teljesen kihagyták a következő szezonról szóló tárgyalásokból.

Petrov ugyan azt mondja, hogy a tárgyalások csak később esedékesek, gyakorlatilag mindenki biztosra veszi az orosz búcsúját. Mivel jövőre jelentős tőkeinjekcióhoz jut az istálló, nem kell fizetős pilótában gondolkoznia, tapasztalt versenyzőt is választhat.

Képben van az inkább ralis folytatásra hajtó Kimi Räikkönen mellett Nick Heidfeld, Heikki Kovalainen, Christian Klien, Adrian Sutil, Timo Glock és Kamui Kobayashi is. “Néhány név irreális, néhány viszont valós, egy-két tárgyaláson már túl is vagyunk” – nyilatkozta Eric Boullier, a Renault csapatfőnöke.

A Saubernél Pedro de la Rosa jövője vált kétségessé, a veterán még nem tudja, mit szeretne csinálni jövőre. “Majd szeptemberben beszélünk róla, semmi okom a sietségre” – fogalmazott de la Rosa, aki korábban nem zárta ki, hogy megfontolná más csapatok ajánlatát.