Zsinórban hatodik futamgyőzelem nélküli idényét tapossa a Williams, Jacques Villeneuve világbajnoki címe óta már 13 év telt el, az istálló mégsem akar lemondani függetlenségéről. Adam Parr nemrég váltotta az elnöki székben Sir Frank Williamst, a hagyományokhoz ragaszkodik, nem keres partnert.

“Függetlenek vagyunk és élvezzük ezt a függetlenséget” – mondta Parr. A Lotus csapatfőnöke és tulajdonosa, egyben a Williamst és saját istállóját szponzoráló AirAsia légitársaság feje Silverstone-ban elárulta, hogy korábban próbálta bevásárolni magát a Williamsbe, “de sehogy sem jött össze a dolog.”

A távozó elnök Williams szerint “zavarba ejtő” a csapat utóbbi években mutatott eredménytelensége, pletykák szerint felmerült, hogy esetleg a Volkswagennel fog össze a gárda. Parr friss nyilatkozata alapján erre egyelőre nincs esély, de később lehet.

“Hosszú távon az a legjobb egy független csapat számára, ha egy nagy autóipari gyártóval fog össze, mely a motorok mellett támogatást is biztosít. Ez az, amit akarunk egyszer.”