Kilenc évvel ezelőtt már felmerült, hogy Hollywood esetleg filmet készít a legendás Ayrton Senna életéről, a főszerepet Antonio Banderas alakította volna. Ezekből a tervekből végül nem lett semmi, idén ősszel azonban így is a mozikba kerül a háromszoros világbajnok élettörténete.

Dokumentumfilmes eszközökkel készült az alkotás, amely Senna 1984-es tolemanes debütálásától a végzetes imolai versenyig terjedő időszakot részletesen dolgozza fel. A Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) által is díjazott Asif Kapadia rendezte a Manish Pandey írta filmet, amelyet az inkább kasszasikerekre (Bridget Jones naplója, Négy esküvő és egy temetés stb.) szakosodott, Nagy-Britanniában vezetőnek számító Working Title stúdió karolt fel.

A család és a Formula One Management teljes támogatásával készült a film, archív felvételek sokaságát bocsátották az alkotók rendelkezésére. “Sem a Senna család, sem Bernie Ecclestone nem támogatott korábban hasonló lelkesedéssel egyetlen projektet sem, korlátlan hozzáférést kaptunk az archívumokhoz” – lelkendezett az író Pandey.

A film már elkészült, a mindig jól értesült brit blogger, James Allen már kétszer is látta. Másodszor Senna egykori Forma-3-as riválisa, Martin Brundle társaságában, mindketten áradoztak a filmről. “Tényleg fantasztikus, nemcsak az F1-rajongók szívét fogja meghódítani” – írta Allen.