Vettel nem törődik Webberrel 2 Hiába szerezte meg a pole-t, Sebastian Vettelnek köze sem volt a győzelemhez a Brit Nagydíjon. A német az elrontott rajt után defektet kapott, és 7. helyét is inkább csak annak köszönhette, hogy a biztonsági autó összehúzta a mezőnyt.

A német nagyjából csak magát hibáztatta az elúszott futam miatt:

“Azt hiszem, (a rajtnál) egy kicsit elkéstem a kuplunggal. Rosszul rajtoltam, nagyon megforgott a kerekem, nem tudtam azonnal elhúzni. Egy kicsit talán túl sokat trükköztem a rajtbeállításokkal, de van ilyen.”

“Az első kanyarban el kellett engednem Markot, utána pedig – bár én nem éreztem semmit – Lewis hozzámért. Biztosan nem szándékosan okozta, de egy ilyen korai defekt hatalmas hátrány. Nagyon lassan értem körbe a bokszba, utána pedig végig ugyanazt a gumiszettet kellett használnom. Szerencsére a biztonsági autó bejött, így az utolsó körökben én is szórakoztam egy kicsit azért” – foglalta össze versenyét a német.

Vettel azt is elmondta, hogy annak ellenére, hogy bánja, hogy nem küzdhetett Webberrel, örül az ausztrál győzelmének, hiszen ez jó a Red Bull számára, csapattársa egyenlőtlenségre célzó nyilatkozatára pedig nem kívánt reagálni.

“Hát, én inkább magamra koncentrálok, főleg a korábban történtek után. Az embereknek különböző véleménye van, nekem is megvan a sajátom. Én is tapasztaltam már jót is, rosszat is, az ember lassan kiismeri mások igazi arcát is. De azt hiszem az idény fő tanulsága számomra az, hogy csak magammal törődjek.”