F1: Mérföldkő a Williamsnél 2 A 2008-as Szingapúri Nagydíj után a Williams Silverstone-ban végre újabb kettős pontzserzést könyvelhetett el, Rubens Barrichello az ötödik, az újonc Nico Hülkenberg a tizedik lett. A hazai versenyre hozott számos új fejlesztések beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. A futam előtt még óvatos Barrichello szerint rátaláltak a jó útra:

“Ez egy nagyon jó verseny volt a számunkra, hisz jól indultam, és bejött néhány beállításunk is. Amikor kiment a safety car, Alonso büntetése miatt egy pozíciót nyertünk, ugyanakkor Button elhúzott tőlem, de ettől függetlenül végig biztonságban éreztem az ötödik helyem.”

“Az erőfeszítéseinket siker koronázta, a futam mutatja, hogy jó irányba haladunk – két futamon is a legjobb ötben végeztem! Van még hova fejlődnünk, de a mai teljesítményünkkel elégedettek lehetünk. Hiszek magunkban és a kemény munkában, és ennek csak további javulás lehet az eredménye” – nyilatkozta a brazil veterán.
 
Az újonc Hülkenberg is elégedett volt a versennyel: “Minden pozitívan sült ma el számomra ezen a versenyen. Nagyon sajnálom, hogy az elején pozíciókat veszítettem, és a Hangár-egyenesben kívülről tudott megelőzni Petrov. A végén sajnos nem tudtam megelőzni Schumachert, így maradt számomra a tizedik hely. Nagyon jó volt a választott gumistratégiánk, mert nagyon hosszú etapot tudtam a kemény abroncsokon menni. Ez is hozzásegített ahhoz, hogy másodszor is pontot tudjak szerezni.”