Nagy verést kapott Michael Schumacher csapattársától, Nico Rosbergtől a Brit Nagydíj időmérő edzésén, a hétszeres világbajnok a Q3-ban nem tudott javítani és még Pedro de la Rosa is megelőzte. Schumacher Rosberg ötödik helyére csak tizedikkel tudott válaszolni, úgy érzi, hibázott.

“Négy tizeddel voltam lassabb a végén, mint két korábbi körömben” – értékelt Schumacher. “Részben az én hibám, de az utolsó gumiszett, ahogy mindig, most is gyengébb volt.”

“Csalódott vagyok, mert többre számítottam, ráadásul nagyon fontos lett volna egy jó helyezés, mert nehéz előzni a pályán. Nem volt túl jó a taktika sem: úgy döntöttünk, hogy csak egyszer megyek ki, ami általában okos dolog, utólag most mégis rossz elképzelésnek tűnik.”

“Az első körben egy kisebb hibát vétettem, lelassítottam, hogy a gumik ne melegedjenek túl, de már nem tudtam javítani. Jó hír, hogy a hétvégén végig az első tízben voltunk, a valenciai kisiklást kielemeztük és újra a régiek vagyunk.”

Rosberg örül az ötödik helynek, a Red Bullt verhetetlennek tartja. “Szép eredmény ez az ötödik hely” – vélekedett Rosberg. “Azt mutatja, hogy sikerült megértenünk, Valenciában mit rontottunk el. Ezen a pályán a Red Bull verhetetlen, de a McLarent és a Ferrarit talán meg tudjuk fogni. Holnap bármi megtörténhet.”