Bár jelenleg úgy tűnik, hogy mind eredmények, mind az emberi kapcsolatok szempontjából a McLaren két világbajnokból álló angol szupercsapata a legerősebb a mezőnyben, a szintén a végső győzelemre hajtó és csapattársával, Sebastian Vettellel komolyan rivalizáló Mark Webber szerint a wokingiaknál is kibújik majd a szög a zsákból előbb vagy utóbb.

“Nem egyszerű kellemes, meleg, pihe-puha kapcsolatot fenntartani, amikor a csapattárs egyértelmű ellenfél. Meggyőződésem, hogy a McLarennél is ez a helyzet. Nagyon igyekeznek fenntartani a látszatot, de keményen küzdenek egymással. Ha az ember az élen küzd, elkerülhetetlen a konfliktus. Nem arra vágyom, hogy a hírek arról szóljanak, Hamilton és Jenson kilöki egymást a hétvégén, de azt állítom, hogy ilyen tét mellett elkerülhetetlen, mindketten motiváltak, éhesek a sikerre” – figyelmeztetett az ausztrál.

Webber azt is megerősítette, hogy a Valenciában összetört autója helyett – amit egyébként helyrepofozva az idény végén megkap ajándékba a csapattól – Silverstone-tól Vettel korábban szintén sérült, de azóta kijavított, Buja Lizának keresztelt kasztniját használja majd.

“Nem volt vele komoly baj, rendben van. Amúgy is csak ennyink van most” – mondta “Lizáról” az ausztrál.

“Nem szoktam kötődni a kasztnikhoz, de (az előző) tényleg különleges volt. Nagyon jól szolgált. A srácok teleírták üzenetekkel, már azt hitték, keresztet vethetünk rá, Crunch (a vezető szerelő) például azt írta, életem legjobb napját köszönhetem neked és a haverom életét is megmentetted. Ez az autó nagyon jól tette a dolgát, futamokat nyert és megóvott, amikor kellett” – mondta a Spanyolországban és Monacóban is sikert hozó RB6-osról Webber.