Martin Whitmarsh az előző szezon elején vette át a McLaren irányítását, Ron Dennis közel három évtized után lépett háttérbe. Whitmarsh vezetése alatt jelentősen javult a McLaren nemzetközi szövetséggel ápolt kapcsolata, és a csapaton belül is változott a hangulat.

Azt Lewis Hamilton is elismeri, hogy Whitmarsh nagyszerű munkát végez, de szerinte nem érdemes összehasonlítgatni a két vezért. “Ron és Martin nem olyan emberek, akiket érdemes egymáshoz mérni” – mondta Hamilton. “Két nagyszerű karakterről van szó, akik mindig kiegyensúlyozták egymást.”

“Először és legfőképpen nem szabad elfelejteni, hogy Ron mit jelent a csapat számára és mennyit tett érte, bár nincs ott a versenyeken, még mindig szerves részét képezi az istállónak. Ő tette ezt az egészet lehetővé, a csapatról kialakult kép és a sikerek nagyrészt az ő irányításának és szemléletének köszönhetőek.”

“Martin több mint húsz évig dolgozott Ron mellett, a jobbkeze volt, természetes, hogy ő vette át a vezetést. Nagy nyomás nehezedik a vállára, de nagyszerű munkát végez és mindig egyértelműen fogalmaz. Máshogy viselkedik, mint ahogy a többi csapat vezetői teszik, együtt eszik a technikai stáb tagjaival a gyár étkezdéjében, nincs külön irodája a paddockban, együtt dolgozik a mérnökökkel. Nagyon egyszerű együtt dolgozni és kijönni vele, de soha nem feledkezhetek el arról, hogy ő a főnököm.”