Új fejlesztésekkel készül a McLaren a hétvégi Brit Nagydíjra, Jenson Button és Lewis Hamilton szerint is kulcsfontosságú a csomag: jól kell működnie, ha a csapat harcban akar maradni a világbajnoki címért. Ugyan Hamilton és Button is dobogóra állhatott Valenciában, a győzelmet Sebastian Vettel szerezte meg, világossá téve, hogy a Red Bull kemény ellenfél lesz a szezon végéig.

Silverstone-ban már a McLaren is a Red Bulltól lesett diffúzorral versenyez, de a csomagban több más fejlesztés is helyet kapott. “Az utolsó versenyen több autón is láthattunk új fejlesztéseket, köztük a diffúzort, amellyel a Red Bull állt elő az idény elején” – mondta Button.

“Valenciában jó munkát végeztünk, hiszen mindketten dobogóra kerültünk, Silverstone-ban azonban jobban oda kell tennünk magunkat. Pluszteljesítményre van szükségünk, ha versenyben akarunk maradni a Red Bullal és néhány más csapattal. Önmagában a fejlesztések felpakolásától nem leszünk gyorsabbak, dolgoznunk kell az egyensúlyon is, de ezt meg kell tennünk, ha harcolni akarunk a bajnoki címért.”

“Ez a csomag nagyon fontos a hátralévő versenyek szempontjából. Nem biztos, hogy a hasonló fejlesztések rögtön elsőre működnek, ahogy Valenciában is látszott, dolgozni kell velük. Nem akarom azt hinni, hogy nem fognak bejönni, de ha esetleg mégis így alakulnak a dolgok, biztos vagyok benne, hogy a lehető leghamarabb előállunk a helyes megoldással. Szélcsatornában, szimulátorban már mindent próbáltunk, de a finomhangolásra csak a versenyhétvégék során van lehetőség.”

Hamilton egyetért Buttonnal, fontosnak tartja az új elemeket. “Gondoskodnunk kell róla, hogy működjenek az új alkatrészek” – nyilatkozta Hamilton. “Nem volt sok időnk tesztelni a csomagot, úgyhogy biztosan állítgatnunk kell majd az autót, hogy kihozhassuk belőle a maximumot. Nem tudjuk, mennyit jelentenek a fejlesztések, nem mindig hozzák, amit várunk tőlük, szóval ki kell derítenünk, hogy mely elemek segítenek az előrelépésben és melyek nem.”