F1: Átépíthetik a valenciai pályát 2 A Forma-1-ben 2008-ban bemutatkozott valenciai utcai pálya az első két évében unalmas futamokat produkált, és idén is csak Mark Webber és Heikki Kovalainen balesete és az amiatt pályára lépő biztonsági autó “javított” valamit a helyzeten. A nézők és a versenyzők túlnyomó része sem szereti a helyszínt, az F1 ura, Bernie Ecclestone azonban nagyon elégedett:

“Büszke és elégedett vagyok Valenciával. Már a Forma-1 otthonává vált. Egy újságíró azt mondta nekem, hogy ez egy újabb Monaco” – áradozott még a múlt hétvégén az F1 főszervezője.

Úgy tűnik, a futam rendezői azért ennél érzékenyebbek, a Valmor Sport jelezte, hogy a versenyzőkkel és az FIA-val konzultálva biztonsági és versenyszempontból is módosítanának a nyomvonalon itt-ott.

“Szeretnénk változtatni, hallgatni fogunk a versenyzőkre. A pálya több pontján is apróbb módosításokat tervezünk, hátha ez segítheti az előzéseket” – mondta a Valmor elnöke, Jorge Martinez Aspar.

Az egykori motoros a Ferrari szerint a nézők felháborodását jelző, a pályára került sörösüvegre is kitért:

“Nem tudjuk, hogy került oda, de ha valaki bedobta volna, akkor eltört volna” – cáfolta a Ferrarit. “Az ilyesmit el kell kerülni, de igazából bárhol előfordulhat” – szabadkozott a versenyszervező.