Soha nem volt felhőtlen a viszonya Max Mosleynak, a Nemzetközi Automobil Szövetség előző elnökének a Ferrarival. A maranellóiak Isztambulban 800. versenyüket ünneplik, Mosley ennek apropóján újabb vádakkal állt elő: azt állítja, a Ferrari több fellebbviteli tárgyalás eredményét is megpróbálta lezsírozni, állítólag tavaly, a diffúzorügyben is próbálkoztak az olaszok Luca di Montezemolo elnök révén.

“Lucának volt az a hülye elképzelése, hogy ha a Ferrari csinálja valamit, akkor rendben van” – mondta Mosley. “Amikor volt ez az ügy a dupla diffúzorokkal, minden nap telefonált, hogy úgy intézzem a fellebbviteli bíróságnál, hogy ők nyerjenek.”

“Nem mondta ki ennyire nyíltan, de egyértelműen erre célzott. Azt válaszoltam, hogy sajnálom, de egyrészt nem is vennék figyelembe, amit mondok, másrészt nem is fogok ilyesmit tenni. Nem tehettem volna, Luca viszont őszintén azt gondolta, hogy lenne rá módom.”

Mosley szerint máskor is előfordult hasonló, például az 1999-es Maláj Nagydíjon, amikor Michael Schumachert és Eddie Irvine-t szabálytalan légterelők használata miatt kizárták. “A Ferrari megnyerte azt a fellebbezést, de csak technikai okok miatt. Két évvel később a Torinói Autószalonon voltam, ahol behívtak egy szobába, ahol fiatos emberek, köztük az elnök Gianni Agnelli voltak.”

“Agnelli odajött, hogy köszöni szépen, amit a légterelők ügyében tettem, tényleg azt hitte, hogy én intéztem el.” Mosley egy korábbi nyilatkozatában azt mondta, szerinte szabálytalanok voltak a légterelők, a Ferrari pedig csak azért nyerhetett, mert nem voltak elég alaposak az ellenőrök.

A Ferrari nem kívánta kommentálni Mosley kifakadását. “Nincs mondanivalónk” – áll az olasz csapat közleményében. “Jobb előre tekinteni és nem pazarolni időt ilyen rég elmúlt dolgokra.”