Nem tolongtak a nézők pénteken

2005-ben rendezték az első Török Nagydíjat, a pilóták szeretik a pályát, különösen a nyolcas kanyart dicsérik. Nézőből viszont nincs elég, minden évben csak lézengenek a lelátókon, amely nem tesz jót a sorozatról kialakult képnek. Bernie Ecclestone makacsul mondja, hogy Törökország hatalmas piac és hogy a szervezők meg fogják oldani a gondokat, sokan mégis pesszimisták a futam jövőjével kapcsolatban.

Legutóbb a Die Welt írt arról, hogy a pálya túl messze van Isztambultól, ráadásul a Boszporusz-szoros rossz oldalán terül el, így hosszú dugókon kell átverekednie magát mindenkinek, hogy eljusson a helyszínre. A lap szerint egyre erősebbek azok a pletykák, amelyek szerint nem lesz több török futam.

Ecclestone szerint szó sincs ilyesmiről, az üzletember éppen arról tárgyal, hogy tíz évvel meghosszabbítja az idén egyébként valóban lejáró szerződést. A szinte üres lelátók előtt zajlott első szabadedzés után Ecclestone türelmet kért, rámutatva, hogy a jegyeladások idén emelkedő tendenciát mutattak. Ecclestone elismerte, hogy neki sem tetszenek az üres széksorok, mégis úgy véli, meg kell várni a szombatot és vasárnapot.

“Tíz évvel ezelőtt itt azt sem nagyon tudták, mi az a Forma-1” – vélekedett Ecclestone. “Sok idő kell, hogy az emberek megértsék ezt az egészet, de hozzá fognak szokni.”

Ecclestone beszélt az új austini tervekről is, szerinte végre sikerült olyan helyszínt találni, mely hosszú távon lehet házigazdája az Amerikai Nagydíjnak. Nem tartja kizártnak, hogy a jövőben akár több futamot is rendezhet az Egyesült Államok, de először az austini tapasztalatokra kíváncsi.