Az újak közül megint a Lotus a legjobb

Az újak közül megint a Lotus a legjobb

Az új csapatok közül egyértelműen a Lotus a legjobb eddig, annak ellenére, hogy a régiekkel még mindig nem vehetik fel a versenyt, szépen lassan dolgoznak a felzárkózáson, csökken a hátrányuk. A török időmérő után (Trulli 19., Kovalainen 20. lett) a tulajdonos-főnök, Tony Fernandes nagyon elégedett volt.

“Összességében jó nap volt a mai, és szép jövőt vetít előre. Hogy őszinte legyek, már a Q2-ről kezdtem álmodozni, és annak ellenére, hogy még mindig le vagyunk maradva egy kicsit, közelebb és közelebb férkőzünk, visszatekintve, honnan indultunk, hihetetlen. A holnapi cél mindkét autó célba juttatása, tudom, hogy a csapat elég erős és tapasztalt, hogy ez sikerüljön is!”

A maláj üzletember nem győzi hangsúlyozni, mennyit fejlődtek az idény kezdete óta:

“Ma csak 3,2 tizedre voltunk a Red Bulltól a Q1-ben, ha visszagondolunk csak 10 héttel ezelőttre, Bahreinre, látható, mennyit haladtunk. Akkor még öt másodpercre voltunk a Q1-ben – bárki megmondhatja, micsoda teljesítmény alig hét futam alatt majdnem két másodpercet javulni. A 800. futamát ünneplő Ferraritól csak 2,4-re voltunk, ami igazán ragyogó egy hét futamot megért csapattól. Szerintem bizonyítottuk, hogy a kétkedőknek nem volt igaza velünk kapcsolatban.”