A Ferrari a Török Nagydíj hétvégéjén 800. Forma-1-es futamán vesz részt. A jubileum alkalmából az elnök, Luca di Montezemolo levélben köszöntött minden korábbi ferraris versenyzőt, megköszönve nekik, hogy egy-egy fejezettel bővítették a maranellói csapat történelmét.

Természetesen a Ferrari – és általában a Forma-1 – legeredményesebb versenyzője, Michael Schumacher sem maradt ki. Az idén három év kihagyás után a Mercedes színeiben visszatért német Isztambulban bevallotta, hogy egy része ma is ferraris maradt.

“Ha az ember 14 évig egy közösség tagja, az mindenképpen hatással van rá. Mindig is részem lesz a Ferrari, a szívem csücske örökre vörös marad. A Scuderia a maga különleges módján működik, joggal nevezi önmagát családnak – és ennek a családnak én is régóta tagja vagyok” – mondta a német.

Tiszteletet parancsoló jubileum

Tiszteletet parancsoló jubileum

Tiszteletet parancsoló jubileum


“Csodálatos volt a Ferrarinál töltött időm, olyan barátokat és élményeket szereztem, amiket nem adnék semmiért. A Ferrarinál értelmet nyertek számomra olyan fogalmak, amelyekre előtte nem is gondoltam. Legenda, kultúra, hagyomány – ezek nem sokat jelentettek számomra, mielőtt csatlakoztam a csapathoz. Amikor viszont személyesen megtapasztalhattam, hogy mit jelent a Ferrari Olaszország és a tifosik számára, megértettem, hogy mennyire helyénvalók a fenti fogalmak.”

“Igazán nem vagyok egy költői alkat, de mostanra átérzem a szenvedélyt – az én szenvedélyem is a versenyzés, és ez közös bennünk a Ferrarival” – tisztelgett volt csapata előtt Schumacher.