Fernando Alonso nem szerepel rosszul a Ferrarinál, de tény az is, hogy idén már több látványos hibát elkövetett a spanyol. Ausztráliában az első kanyarban keveredett balesetbe, Kínában kiugrott a rajtnál, a harmadik monacói szabaedzésen pedig falnak csapta autóját, így nem vehetett részt az időmérőn.

Alonso szerencséje, hogy a hibák miatt nem veszített túl sok pontot, így továbbra is jól áll a világbajnoki pontversenyben. Luca di Montezemolo elnök és a Ferrari továbbra is hisz a spanyolban, senki nem bánja a csapatnál, hogy vele és nem Michael Schumacherrel kell versenyezni.

“Jó volt Michaellel, de ennek vége. Nem bánunk semmit, Alonsóval nagyon elégedett vagyok, a pályán és azon kívül is” – fogalmazott Montezemolo. “Nagy adag csapatszellemmel, lelkiismeretességgel és odaadással büszkélkedhet, ha pedig versenyről van szó, fantasztikus harcos.”

Montezemolo szerint Alonsónak csak a monacói karambolban egyértelmű a felelőssége, mivel azonban nem veszített sokat emiatt, nincs ok a szomorúságra. “Fernando túlságosan magabiztosnak érezte magát Monacóban. A pole-ra gondolva ki akarta próbálni, hol van az autó határa, és már neki is ment a falnak. A kínai kiugrás csak az izgalom miatt volt, így is jól állunk.”

Montezemolo beszélt Massáról is, a brazilnak “a mostanihoz hasonló szellemben kell tovább dolgoznia, magára és a csapatra is vigyázva” egy új szerződésért.