Az idei autót öt hónap alatt dobták össze, a következőre sokkal többet szánnak

Az idei autót öt hónap alatt dobták össze, a következőre sokkal többet szánnak

Bár az idény előtt a Lotusnál igen optimistán arról beszéltek, hogy a lassabb régi csapatokat is elkaphatják idén, a szezon első harmada világossá tette, hogy ez finoman szólva is túlzás volt. Az új F1-esek közül eddig legeredményesebb kiscsapat idén már csak egy komolyabb fejlesztési csomaggal készül, hamarosan átáll a 2011-es fejlesztésekre.

“Jön majd még ez-az, valószínűleg lesz egy csomag Silverstone-ra, de valójában már 2011-re koncentrálunk. A jövő évi modell hamarosan megy a szélcsatornába” – mondta a technikai főnök, Mike Gascoyne az Autosportnak.

“Az idei év csakis a felzárkózásról szól, de jövőre a nagy szabályváltozások (új gumik, az F-csatorna és a dupla diffúzorok betiltása, a KERS visszatérése – a szerk.) kiegyenlítik az erőviszonyokat, ezért erre kell fordítanunk az erőforrásainkat. Idén is hajtunk, de már a jövő évre is gondolnunk kell.”

Gascoyne szerint igazából ebben a szezonban már nem nagyon van elérhető cél számukra, azonban 2011-ben meglepetést okozhatnak.

“A konstruktőri bajnokság 10. helyét akarjuk, és az igazat megvallva, ha tovább javítanánk is az autón, valószínűleg akkor sem lehetnénk kilencedikek vagy nyolcadikok. Szóval érdemes erre erőt fordítani vagy inkább a jövő évre hajtsunk? Persze ott van a gazdasági szempont, szeretnénk, ha látszana, hogy haladunk, de jövőre meglepetést akarunk okozni!”