Bajnok a bajnokok ellen – legendás névvel bővül a Race of Champions idei viadala, 2010-ben a négyszeres F1-bajnok Alain Prost is indul a november 27-28-i gálaversenyen.

A McLarennel és a Williamsszel is bajnoki címet szerző, a Renault-nál és a Ferrarinál is megfordult, összesen 51 F1-es győzelmet gyűjtő Professzor idén a Pekingből újra Európába, a németországi Düsseldorfba költöző rendezvényen az autósport más kiválóságaival mérheti majd össze tudását.

“Nagyon örülök, hogy részt vehetek végre a Race of Championsön. Korábban az időpont mindig ütközött más elfoglaltságaimmal, például az Andros Trophy jégversennyel, de idén végre sikerült összehozni. Hatalmas öröm lesz a különböző kategóriák és generációk nagyszerű pilótái ellen versenyezni, alig várom már!” – mondta az 55 éves francia.

Prost mellett egyelőre csak a nemzetek kupáját az elmúlt három évben sorozatban megnyerő hazai csapat tagjai, Michael Schumacher és Sebastian Vettel részvételét jelentették be, de az év folyamán minden bizonnyal gyűlnek majd a nevek a túraautózás, a rali és egyéb szakágak területéről is.