A Renault – pontosabban Robert Kubica – végig erősen szerepelt a Monacói Nagydíjon, szerencsével talán még nyerhetett is volna. A lengyel ennek ellenére nem gondolja, hogy hamarosan megtörténhet az áttörés, szerinte inkább csak bizonyos pályákon van esély a jó teljesítményre.

 “Szerintem idén nagyon nehéz lenne futamot nyernünk. Az az igazság, hogy különösen a Red Bull előnye óriási, sokkal nagyobb, mint amilyen ezen a hétvégén volt. Monaco viszont az egyik olyan pálya volt, ami nagyon feküdt az autónknak” – magyarázta a harmadikként célba érő pilóta a verseny után.

“Pillanatnyilag hagyományos pályákon nincs esélyünk a dobogóra, de jön majd pár jó helyszín, például Magyarország és Kanada. Szerintem Kanadában erősek lehetünk, ott jó lehet a leszorítóerőnk. Reméljük, hogy ott is olyan versenyképesek leszünk, mint itt!” – mondta eddigi egyetlen győzelmének színhelyéről a lengyel.

Kubica ezzel együtt nagyon elégedett azzal, ahogy a Renault megújult a tavalyi mélypont után.

“A csapat újjáépül, de egy kicsit más látásmóddal, egy kicsit más hozzáállással, és ez működik is. Az idény előtt senki sem adott volna értünk egy lyukas garast sem. Azóta kétszer a dobogóra álltunk, jó a tempónk, különösen itt, Monacóban mentünk jól. Újabb és újabb alkatrészek kerülnek az autóra, a srácok keményen dolgoznak a gyárban a fejlesztésen. Azt hiszem, jobb irányba halad a csapat, mint korábban, és ez meg is hozza az eredményeket.”