A nemzetközi sajtó a Red Bull pilótáinak kettős győzelmét, valamint az utolsó helyről rajtoló, majd hetedikként célba érő ferraris Fernando Alonso teljesítményét emelte ki a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíj másnapján.

Nagy-Britannia

Így mentek füstbe a címvédő reményei

Így mentek füstbe a címvédő reményei

Így mentek füstbe a címvédő reményei


Daily Telegraph: “Mark Webber éhes a sikerre, s a világbajnoki címre hajt. A leghíresebb pálya felett vacsorázhatott II. Albert herceggel, miután a kétórás futam végén pályafutása során először nyert Monacóban.”
The Times: “Füstbe mentek Jenson Button reményei. Webber a monacói kikötő hűvös vizébe csobbanva ünnepelte meg győzelmét, majd a hercegi családdal vacsorázott, miközben Button elsomfordált az éjszaka leple alatt.”
The Guardian: “Webber célba juttatta a vörös bikákat Monacóban, a McLarenek ismét szenvedtek. A Red Bull pilótái átvették a vezetést az egyéni pontversenyben, s a konstruktőröknél is az osztrák istálló áll az élen.”
The Sun: “Button hatalmas slamasztikába került, s lenullázta magát, még mielőtt a futam igazán elkezdődhetett volna.”
Daily Mail: “Button a mélyponton Monte Carlóban. A feledékeny mérnökök miatt veszélybe került a címvédés.”
    
Olaszország

La Gazzetta dello Sport: “Ismét egy Red Bull győzött, Webber egy zseni, aki készen áll a vb-címre. Az ausztrál hibátlanul versenyzett Monte Carlóban. Fernando Alonso elképesztő módon zárkózott fel. Schumacher nagyon ravasz akart lenni, de megbüntették. Ő azonban meg volt győződve arról, hogy szabályos volt az előzése.”
Tuttosport: “Egyszerűen mestermunka volt, ahogy Alonso felzárkózott Monte Carlóban. A Red Bull kettős győzelmet ünnepelt. Schumachert megbüntették.”
Corriere dello Sport: “Webber diadalmaskodott Monacóban, de Alonso fantasztikusan versenyzett. Az utolsó helyről rajtolt, és hetedikként ért célba.”
Corriere della Sera: “Szuper-Alonso felzárkózása feldühítette Schumachert, aki hibázott. Webber és Vettel az aranypáros.”    

Spanyolország

El País: “Fájdalmas volt látni, ahogy Michael Schumacher – aki egykor a világ legjobb autóversenyzője volt – szabálytalan előzéssel próbálkozik.”
El Periódico: “Webber és Vettel legyőzte a konkurenciát, de az igazi gálaelőadást Fernando Alonso mutatta be, aki a boxutcából rajtolt, majd hetedikként ért célba.”
Marca: “Alonso a Forma-1 történelemkönyvébe illő versenyt futott. Pályafutása leglátványosabb felzárkózása során 18 helyet javított.”
AS: “Alonso 77 kört tett meg kerékcsere nélkül. Agresszivitásának, ritmusos vezetésének és a jó stratégiának köszönhetően a 24. pozícióból rajtolva hetedikként végzett.”

Németország

Schumacher kritikákat is kapott

Schumacher kritikákat is kapott

Schumacher kritikákat is kapott


Frankfurter Allgemeine Zeitung: “A Red Bull állva hagyta a konkurenciát, az ausztrál Webber Vettelt is a célba vezette. Schumachert hátrébb sorolták.”
Frankfurter Rundschau: “Bikarodeó a hercegségben.”
Süddeutsche Zeitung: “Vettel még nem töltött el elég időt a Forma-1-ben ahhoz, hogy tökéletes színész legyen. A 22 éves versenyzőn mindig meglátszik, ha dühös, s így volt ez most szombaton és vasárnap is. Először az időmérő edzés miatt bosszankodott, majd vasárnap ismét lógatta az orrát, mert csapattársa, Mark Webber az egész hétvégén jobb volt nála.”