A Force India 2010-re a skót tehetséget, Paul di Restát szerződtette a harmadik pilóta posztjára. A versenyző szerepét komolyan is veszik a silverstone-i csapatnál, kap felkészülési lehetőséget: di Resta a négy eddigi futamhétvégéből három alkalommal vezethette az autót a pénteki szabadedzéseken, és Spanyolországban is az autóba ül majd.

A skót Ausztráliában Adrian Sutil, Malajziában és Kínában pedig Vitantonio Liuzzi autóját kapta meg a pénteki első edzésen, így ezúttal a német adja majd át neki a helyét, közölte a csapat.

“Most Adriant váltom, alig várom már. Barcelonát nem ismerem igazán – valójában csak egyetlen európai pályát, Hockenheimet ismerem jól -, de a szimulátoron már megnéztem és csütörtökön is elvégzem a szokásos felkészülést, így biztosan nem lesz gond elkapni a tempót” – mondta di Resta.

A Forma-1-es tesztpilótai állás mellett a skót a Német Túraautó-bajnokságban a Mercedesnél betöltött versenyzői állását sem adta fel, két hete már indult a szezonnyitón Hockenheimben, és a többi futamon is ott lesz, így azonban nem sok pihenésre van lehetősége.

“Mostantól elég sűrű lesz az életem, szinte minden hétvégén verseny jön. Kína után rögtön Németországba repültem – nem volt rossz hétvége, negyedik lettem, ami nem rossz kezdés. Nem volt nehéz visszaállni a DTM-autóra, majd meglátjuk, Spanyolországban hogy megy fordítva!”