Az autósport kiválóságait évről évre egymás ellen küldő gálaverseny, a Race of Champions 2004-től három évig Párizsban, 2007-2008-ban a londoni Wembleyben, majd tavaly első alkalommal Európán kívül, a pekingi Madárfészekben zajlott – idén azonban újra Európa ad otthont a bajnokok tornájának.

Az év végi gála 2010-es helyszíne a nemzetek csatáját 2007 óta már háromszor megnyerő Sebastian Vettel-Michael Schumacher páros hazája, Németország, még pontosabban az 50 ezres befogadóképességű düsseldorfi sportcsarnokban, az Esprit Arenában lesz.

“Nagyon izgalmas lesz a Race of Champoinst Németországban látni, főleg, hogy az elmúlt három évben Sebastian és én nyertük meg a nemzetek kupáját. Nagyszerű alkalom, hogy a hazai közönség előtt védhessük meg a címünket. Az egyéni versenyben mindenki önmagáért küzd, meglátjuk, ki lesz a legjobb. Mindig nagyszerű szórakozás így összejönni a kollégákkal, persze a pályán ilyenkor is komolyan veszi mindenki” – magyarázta Michael Schumacher.

A szervezők egyelőre Schumacheren és Vettelen kívül nem neveztek meg résztvevőket, de minden bizonnyal idén is a motorsportok krémje lesz ott november végén.