Ahogy már írtuk, a múlt heti izlandi vulkánkitörés miatt megnehezült európai légiközlekedés a Forma-1-et is komolyan érinti, hiszen az ázsiai versenyek után haza kellene utazni, de egyelőre senki sem tudja biztosan, erre mikor és hogyan kerül sor.

 A csapatok tagjai a következő napokban kivárnak Sanghajban, Ázsiában utazgatnak, miközben charterjáratokat szerveznek. A williamses Nico Hülkenberg vasárnap elmondta, hogy ő néhány napig még a szállodájában marad, a Lotus tagjai a tulajdonos, az AirAsia-főnök Tony Fernandes jóvoltából Kuala Lumpurban vakációznak, Mark Webber hazautazott Ausztráliába, míg Michael Schumacher átkozhatja magát, amiért a korábbi futamokra használt magángépét ezúttal Európában hagyta és ő is kereskedelmi géppel utazott Kínába.

Úgy tudni, hogy több csapat is közel-keleti repterekre, például Dubajba próbál chartert szervezni, hogy onnan aztán a Földközi-tengeren hajóval, majd Európán belül busszal juttassa haza a tagjait.

A fő gondot azonban nem is az emberek utaztatása jelenti, nagyobb probléma, hogy a csapatok felszerelését együttesen szállító F1-es légiflotta hat Boeing 747-ese is Európában vesztegel egyelőre.

Ecclestone Sanghajból Bangkokba utazott

Ecclestone Sanghajból Bangkokba utazott


“A fő gond az autók visszaszállítása, mert azokkal kellene dolgozni, de biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz. Biztosan lesz Spanyol Nagydíj, csak még azt nem tudjuk, hol” – humorizált a Timesnak nyilatkozva Bernie Ecclestone, egy kínai újságírónak pedig azzal viccelődött, hogy a B terv az öngyilkosság.

“Fel sem merült a Spanyol Nagydíj lefújása. Természetesen mindenkinek gondot jelentenek a körülmények, de hazajutunk majd” – fordította komolyra a szót az F1 ura.

Úgy tűnik egyébként, hogy néhány napon belül valóban megoldódhat a helyzet, ugyanis az európai repterek ma már részlegesen megnyíltak a forgalom előtt.