Robert Kubica a szenzációs Ausztrál Nagydíj után is a lehető legjobb eredményt érte el a Renault-val, Malajziában a negyedik helyen zárt. Ez volt a maximum, Nico Rosberget nem érhette utol a lengyel.

“Újabb élvezetes versenyen vagyunk túl, az autó nagyon stabil volt, egész délután jó tempót tudtam menni” – nyilatkozta Kubica. “Nagyon fontos volt a jó rajt, az egyes kanyarba Hülkenberg előtt fordultam be, a másodikból pedig jól jöttem ki, így meg tudtam előzni Sutilt. Ezt követően kényelmes előnyt autóztam ki a mögöttem állókkal szemben, ahhoz viszont nem voltunk elég gyorsak, hogy elkapjuk Rosberget. Jó eredmény a negyedik hely, rengeteg fontos pontot szereztünk.”

Vitalij Petrovnak nem ment ennyire jól, az orosznak volt ugyan egy remek csatája Lewis Hamiltonnal, de a 34. körben fel kellett adnia a versenyt. “Jó mulatság volt a futam első fele, élveztem a csatákat, különösen azt, amelyet Hamilton ellen vívtam” – összegzett Petrov. “Aztán az autó hirtelen megállt, úgy gondolom, a sebességváltó ment tönkre. Csalódott vagyok a kiesés miatt, de ismét sok hasznos tapasztalatot szereztem, különösen a gumikkal kapcsolatban. Ezeket jól hasznosíthatom a folytatásban.”

“Természetesen sok múlt a tegnapi időmérőn, és persze Robert remek rajtja is sokat segített” – értékelt Eric Boullier csapatfőnök. “A start után is remekül vezetett, jó volt a tempónk, ez újabb nagyszerű eredmény a csapat számára. Vitalij nagyon agresszíven vezetett a verseny első felében, szomorúak vagyunk a kiesése miatt, mert megszerezhette volna első pontjait.”