A Toro Rosso erős versenyt produkált a Maláj Nagydíjon. A csapat félújonca, a tavalyi év közepén bemutatkozott Jaime Alguersuari vasárnap délután megszerezte pályafutása első pontjait, miután a 9. helyen ért célba.

“Nagyon örülök a mai pontoknak, nem számítottam rá, hogy már az idény elején sikerül! Nagyon köszönöm mindenkinek a munkát! Lépésről lépésre fejlődik a teljesítményem, de ez a hétvége nagyon nehéz volt, mert nem ismertem a pályát. Nagyon élveztem a versenyt, a csatákat – azt hiszem, tanultam ezt-azt a küzdelemről Michael Schumachertől a múlt hétvégén. A vége felé egy kicsit aggódtam, hogy bírják-e majd a lágy gumik, de nem koptak nagyon. Nagyon elégedett vagyok, nagyobb önbizalommal indulok a következő versenyekre” – mondta az alig 20 éves pilóta.
 
Sebastien Buemi a rajtnál összeakadt Kamui Kobayashival, a svájci úgy gondolja, hogy számára ezért úszott el a pontszerzés:
 
“Nekem nem alakult jól a verseny, mert a jó rajtom után már az első körben megsérült az első szárnyam, onnantól kezdve rossz volt a tapadás, alulkormányzott volt az autó. Miután kicserélték a szárnyat, gyors köreim voltak, de akkor már túl késő volt. Az elmúlt két futamom nem volt a legjobb, de bizakodva mehetünk Sanghajba, mert az autó javul. Gratulálok Jaimének az első F1-es pontjaihoz!” 

A Toro Rossók nem adták olcsón a bőrüket

A Toro Rossók nem adták olcsón a bőrüket


“Igazán jó hétvége a Red Bull számára, a négy autóból három pontot szerzett! Gratulálunk a Red Bull Racingnek a megérdemelt kettős győzelemhez! Mi is elégedettek vagyunk, hogy megszereztük az első pontjainkat. Jaime hétről hétre fejlődik. Jól rajtolt, jól versenyzett, nemcsak védte a saját pozícióját, de merészen előzött is. Az utolsó harmadban ellenőrzése alatt tartotta a helyzetet, vigyázott a gumikra és a motorra, nagyszerű teljesítményt végzett!” – mondta az STR csapatfőnöke, Franz Tost.