A Renault idei legjobb kvalifikációs eredményét érte el, miután az újonc Vitalij Petrov a top10 határáig jutott, Robert Kubica pedig megszerezte a hatodik rajtkockát. A lengyel pilóta az időmérő után elmondta, nem érti, mit csinált a Ferrari és a McLaren.

“A Q1 és a Q2 a nagy csapatoknak szimplán csak a továbbjutásról szól, a kivárással sokkal többet veszíthetnek, mintha rögtön kimennek. Szóval meglepett, hogy néhányan olyan sokáig vártak a Q1-ben, de az ő döntésük. Mi is tudtunk róla, hogy esetleg felszárad, talán még a slick gumi is felmerült, de ennek ellenére azért nem vártunk azzal, hogy köridőt teljesítsünk. Ez volt a jó döntés, lazán meglett a kör, simán továbbjutottunk a a Q2-be” – magyarázta.

Kubica úgy érzi, hogy a harmadik szakaszt egy kicsit elrontotta, de holnap akármi előfordulhat majd.

“Az autó jól ment, simán túljutottam az első két szakaszon. Mivel úgy tudtuk, hogy az eső erősödni fog, a harmadik szakasz elején nagyon nyomtam, és eléggé elkoptattam a gumit, ami után már nehéz volt javítani, amikor a pálya száradni kezdett. Ennek ellenére jó a hatodik hely. Az időjárás kulcsszerepet játszhat holnap, ha így esik majd, a verseny lutri lesz.”

Petrovnak nem sok hiányzott a Q3-hoz

Petrovnak nem sok hiányzott a Q3-hoz


A Renault orosz újonca, Vitalij Petrov épp lemaradt a Q3-ról ma délután, de vasárnapra már pontokban reménykedik:

“Nem volt könnyű megjósolni az időt, így a lehető legkorábban kimentünk, ami jó döntésnek bizonyult, mert az eső csak erősödött. A Q2-ben jó volt az autó az átmeneti gumikon, de épp lemaradtam a Q3-ról, kár! Azért a 11. hely is jó, és ha holnap is esik, bármi megtörténhet, célba karok érni, és talán pár pontot is szerezhetek.”