A Ferrari a Maláj Nagydíj első napján nem nagyon villogott, délelőtt Alonso egy, Massa másfél, míg délután a spanyol másfél, a brazil pedig két és fél másodperccel maradt el az élen záró Lewis Hamilton idejétől. A csapat a második edzés után Twitteren azt írta, hogy “Sok munka lesz még a futam előtt, kemény hétvége jön”, de a pilóták már jóval nyugodtabban nyilatkoztak.

Alonso sokadszorra is azt hangsúlyozza, hogy a mai eredmények nem jelentenek semmit.

“Nincs értelme jelentőséget tulajdonítani a pénteki sorrendnek. Hetedik vagyok, de lehettem volna második vagy utolsó is, ez semmin sem változtatna. Minden a csapatok eltérő programjaitól függ. A magunk részéről nagyjából elégedettek vagyunk, és az első benyomások alapján nem számítunk nagy változásra a Bahreinben és Melbourne-ben látottakhoz képest.”   

“Ahogy korábban, most is úgy gondolom, hogy a Red Bull, a McLaren és a Mercedes is nagyon versenyképes lesz, mindent bele kell adnunk, hogy meg tudjuk verni őket. Nem lesz könnyű, de nem kell aggódni sem. A hőmérséklet, a gumik, a fékek, a motorok és nem utolsósorban a pilóták szempontjából is nagyon fontos tényező lesz, erre figyelni kell majd” – magyarázta Alonso. 

Massa szintén a többiekétől eltérő programmal indokolta a Ferrari látszólagos lassúságát:

“Mint mindig, három óra edzés után nehéz következtetéseket levonni. Mi a többi nagy csapattól eltérő programot vittünk, ezért nem lehet összehasonlítani velük. Az világos, hogy a Red Bull és a McLaren jól megy, majd meglátjuk, mi mit tudunk az időmérőn és főleg a versenyen! Az autó nagyjából jól viselkedik, csak a teljesítményen kell javítanunk, amúgy nincsenek konkrét problémáink” – mondta a brazil.