Sebastian Vettelnek akár már ötven pontja is lehetne, a németet azonban Bahreinben és Ausztráliában is műszaki hiba sújtotta: az idénynyitón az első helyről esett vissza negyediknek, Melbourne-ben pedig vezető pozícióból esett ki egy hibás csavar miatt. Vettel ennek ellenére nem aggódik a megbízhatóság miatt, a betiltott tükrök viszont annál jobban zavarják.

“Nem aggódom a technikai háttér miatt” – mondta Vettel. “Sokkal nagyobb nehézséget okoz számunkra, hogy a következő versenytől le kell cserélnünk a tükröket, emiatt teljesítményt fog veszíteni az autó, a megbízhatósággal viszont nincs probléma.” A Kínai Nagydíjtól nem lehet az oldaldobozokra szerelni a visszapillantókat, biztonsági okok miatt vissza kell kerülniük a pilótafülke falára.

Vettel úgy véli, ritka hibák jöttek elő az első két versenyen, nem tart attól, hogy ezek rendszeressé válhatnak. “Sok jó szakemberünk van, nem hiszem, hogy egy gyenge részleg lenne a felelős a hibákért. Nagyon, tényleg nagyon ritka meghibásodások jöttek elő, de ilyen az élet és a versenyzés.”

Vettel szerint nem jelent semmit, hogy a csapat kihagyta az idény első tesztjét. “Kétlem, hogy ez bármit is számítana. Nincs általános, nagy baj az autóval, de néha egy kis dolog eltörik, ami miatt további öt alkatrész törik el és produkál látványos végeredményt. Már tudjuk, mi és miért történt, nem aggódunk a hétvége miatt.”

“Sok pozitív tapasztalatot is szereztünk az első két versenyen, az autó időmérőn és versenybeállításokkal is nagyon erős. Ami történt, már történelem, tiszta lappal vághatunk neki a Maláj Nagydíjnak.”