A Ferrari kettős győzelemmel nyitott Bahreinben, a melbourne-i 3-4. hellyel pedig biztosította, hogy az élen is maradjon a bajnokságban. A jelenleg vezető Fernando Alonso tudja, hogy van még min fejleszteni, de elsősorban nem a gyorsaság, hanem az eredményesség foglalkoztatja.

„Ahogy már a téli teszteken is mondtam, az egyetlen célom, hogy megnyerjem a bajnokságot, hogy minden vasárnap pontot szerezzek. Nem izgatnak a tesztek, a pénteki vagy szombati dicsőség, csakis a vasárnap szerzett pontok érdekelnek.”

„Minden alkalommal úgy ülök be az autóba, hogy novemberben én nyerem meg a címet, teljes összpontosítással versenyzek, és remélhetőleg nem hibázok sokszor az év folyamán.”

„A csapat fantasztikus autót ad, így az első két futamon kihasználtuk a Red Bull által nyújtott lehetőséget, de tudjuk azt is, hogy még javulnunk kell, tudjuk, hogy talán még nem vagyunk elég gyorsak a pole megszerzéséhez, de dolgozunk rajta.”

Massa is bizakodó
A Red Bull még gyorsabb

A Red Bull még gyorsabb

A Red Bull még gyorsabb


Alonso a pillanatnyi vezetés ellenére azonban még mindig teljesen nyíltnak látja a bajnokságot:

„A McLarenek, a Red Bullok és a Mercedesek a fő ellenfelek, és csak később derül ki, hogy a nyolc pilóta közül ki marad harcban. Két futam után még mindenki esélyes, a Red Bull a leggyorsabb, és ha tökéletes hétvégéjük van, akkor kettős győzelmet arathatnak, szóval nem dőlhetünk hátra, főképp, hogy szerintem a McLaren és a Mercedes is hamarosan felzárkózik.”

A másik ferraris, Felipe Massa jelenleg négy pont lemaradással a második Alonso mögött. A brazilt nem lepte meg a kétszeres világbajnok eredményessége.

„Ha az ember a Ferrarinál versenyez, akkor erős csapattársra számíthat, hiszen a csapatnak mindig jó pilótái vannak. Ez az ötödik idényem a Ferrarinál, sokat tanultam Michaeltől és Kimitől, de én magam is jó munkát végeztem, és ugyanígy is folytatom, immár az új csapattárs, Fernando mellett.”

Massa is bizakodó

Massa is bizakodó

Massa is bizakodó


Massa is elismeri, hogy pillanatnyilag a Red Bull a mezőny leggyorsabbja, de úgy gondolja, hogy a Ferrari előnyben van a megbízhatóság miatt:

„Nem mi voltunk a leggyorsabbak az első két futamon, de nagyon is jól teljesítettünk. Viszont az is igaz, hogy megbízhatóbbak voltunk a leggyorsabbnál. Egy 19 futamos bajnokságban pedig a gyorsaság mellett megbízhatónak is kell lenni, és azt hiszem, ezen a téren előnyben vagyunk. Persze a sebességen még javítanunk kell.”