Hiába győzött Melbourne-ben, Jenson Button arra figyelmeztet, hogy a McLaren egyelőre még el van maradva az élmezőnytől, és ezen a hétvégén nem is érdemes nagy eredményt várni tőlük, ugyanis az MP4-25-ösnek annyira nem fekszik a sepangi pálya.

 „Hatalmas eredmény volt Melbourne-ben megszerezni az első idei győzelmünket, és ez fellelkesítette a csapat minden egyes tagját. Azonban ennek ellenére is annak tudatában megyünk Sepangba, hogy a pálya jellege valószínűleg nem fekszik majd olyan jól nekünk, mint másoknak, de azért így is hiszem, hogy az élen küzdhetünk!” – mondta a csapat futamelőzetesében a címvédő. 

Button egyébként nagyon bízik abban, hogy a McLaren a riválisokénál lendületesebb fejlesztéssel hamarosan már a legjobbak között lesz.

„Még csak két futamon vagyunk túl, de a fejlesztési verseny hatása máris érezhető a teljesítményen. A fejlesztések üteme dönti el majd a küzdelmet az élen. Szerintem jók lehetünk ezen a téren, már 2009-ben is láttam, hogy mit csinált a csapat, és ez volt az egyik ok, amiért tárgyalni kezdtem velük. Meggyőződésem, hogy gyorsabban fejleszthetünk az ellenfeleknél.”

Sepangban mások jobbak lehetnek
A fejlesztésben kell a leggyorsabbnak lenni

A fejlesztésben kell a leggyorsabbnak lenni

A fejlesztésben kell a leggyorsabbnak lenni


Lewis Hamilton Buttonnal egybehangzóan arról beszél, hogy Sepang nem épp a McLaren pályája lesz.

„Sepangban van az év legjobb gyors kanyarjai közül jó néhány. Azt hiszem, az idei autónk sokkal jobban passzol ehhez, mint a tavalyi, ezért jó eredmény reményében megyek Malajziába. Gyors pálya, jól kiegyensúlyozott, jó leszorítóerejű autót kíván. Bízom benne, hogy versenyképesek lehetünk, azonban úgy gondolom, hogy az időmérőn hátrányban leszünk.”

„Tavaly láthattuk, hogy mi történhet, ha leszakad az ég. Bár remélem, hogy száraz lesz a futam, az esőt sosem lehet kizárni” – tette hozzá.