Az Ausztrál Nagydíjon Fernando Alonso a rajt után a mezőny végére esett vissza, de végül egészen a negyedik helyig kapaszkodott, közvetlenül csapattársa, Felipe Massa mögé ért. A brazil többször is hibázott, de a spanyol nem erőltette a további előzést, egészen a kockás zászlóig követte Massát.

A Ferrari csapatfőnöke elismerte, hogy félig-meddig ez a szabály náluk: kezdetben szabad a harc, de a végén már tabu a csapattárs.

“Ugyanolyan ez, mint Hamilton és Button esetében, láttam, hogy ők is küzdöttek egymás ellen” – utalt Domenicali a futam elejére. “Minden csapatnak két autója van. Ha egy csapatnak két jó versenyzője van, és nem akar egy autóval indulni, akkor ez van, ilyen a Forma-1.”

“Az utolsó etapra azonban az a gyakorlat nálunk, hogy egyértelmű lehetőség kivételével már tiszteletben kell tartani a sorrendet. Egyébként viszont szabad a támadás” – mondta az olasz.

Alonso az utoléréssel kapcsolatban azt is hangsúlyozta, hogy nem is várta, hogy Massa elengedje őt:

“Nem hiszem, hogy el kellett volna engednie. Az ember a csapattársával is versenyben áll. Ez még csak az idény második versenye, ilyenkor nincs mit tenni. Másrészt, amikor Felipe mögé értem, már nem is voltak olyan jó állapotban a gumijaim, mert korábban elég keményen nyomtam.”

“Nem hiszem, hogy ennél többet tehettem volna, volt elég gondom azzal is, hogy a mögöttem jövő Hamiltonra és Webberre figyeljek, nem hogy Felipe és Robert (Kubica) megelőzésén gondolkodjam. Nagyon elégedett voltam a negyedik hellyel, ezért azt tartottam” – magyarázta a spanyol az Autosportnak.