Alonso a negyedik hellyel is megőrizte a vezetést

Alonso a negyedik hellyel is megőrizte a vezetést

Fernando Alonso számára ijesztően rosszul indult az Ausztrál Nagydíj, a harmadik rajtkockából kezdő spanyol gyengén rajtolt, az első kanyarban pedig koccant Jenson Buttonnal és Michael Schumacherrel, megpördült és az utolsó helyre esett vissza. Ennek ellenére sikerült visszakapaszkodnia az élmezőnybe és végül csapattársa, Massa mögött a negyedik lett.

“Elégedett vagyok az eredménnyel. Pocsékul rajtoltam, a kerekem kipörgött a rajtrács festésén, az első kanyarban történt ütközés után pedig utolsó lettem. A negyedik hely ezért komoly eredmény, főképp, ha tekintetbe vesszük, mi történt másokkal, azaz hogy sikerült megerősítenem az elsőségemet a legközelebbi riválisokkal szemben” – utalt a vezető Sebastian Vettel újbóli kudarcára Alonso.

“A stratégiának köszönhetően lett meg ez az eredmény. Az autó tökéletes volt, nagyon hosszú etapot tudtam teljesíteni a lágy gumikon. Talán egy kicsit gyorsabban is mehettem volna, amikor utolértem Felipét, de tudjuk, milyen nehéz előzni a mai Forma-1-ben, és a csapattárs esetében nem is érdemes kockáztatni.”

“Talán ha Kubicán is túljutottunk volna, más lett volna a helyzet, de nem volt lehetőség (az előzésre), mert még a frissebb gumikon üldöző Hamilton és Webber ellen is védekeznem kellett. Az biztos, hogy egy ilyen izgalmas, akciódús futam után már nem beszélnek majd arról, hogy unalmasak a versenyek!”

Alonso a negyedik helyért járó 12 ponttal összesen 37 pontra növelte az eddigi eredményét, azaz vezeti a bajnokságot. Mögötte csapattársa, Massa, és mai győztes, a címvédő Jenson Button áll 4 és 6 pont lemaradással.