Schumi javult, Rosberg toporgott

Schumi javult, Rosberg toporgott


Michael Schumacher az Ausztrál Nagydíj első szabadedzésén még csak a 12. idővel zárt, de a délutáni menetben már a negyedik lett, első ízben előzte meg versenyhétvégén csapattársát, Nico Rosberget. A korábbi négyszeres melbourne-i futamgyőztes a jó eredmény ellenére visszafogottan nyilatkozott csak a nap végén.

“Ahogy általában péntekenként, most is nehéz megítélni a teljesítményeket, mert mindenki más programon volt. Ezzel együtt nagyjából elégedett vagyok a mai edzésekkel, még ha nem is mentem olyan sokat. Az első edzést a piros zászlók akadályozták, később pedig megjött az eső. Így is sok adatot gyűjtöttünk azért, és sikerült javítani az autó beállításain. A köridőm versenyképes volt, bizakodva várom a hétvége folytatását” – mondta a Schumacher.

Míg a hétszeres bajnok viszonylag elégedett volt, az első edzést még a második idővel záró Rosberg alig kéttizedet tudott javítani délutánra, nem egészen tetszett neki az autó viselkedése.

 “Az első edzés jó volt, megtudtunk ezt-azt. A délután viszont egy kicsit bosszantó volt az időjárás miatt. Van még mit javítani a beállításokon, bőven lesz munkánk az autóval ma éjjel” – magyarázta a mercedeses.

“Nem arról van azért szó, hogy rossz irányba mentünk a beállításokkal, egyszerűen csak nem sikerült javítani. Tudjuk, hogy mit kell tenni, szóval holnapra minden rendben lehet, de azt nagyon nehéz megmondani, hol is lehetünk a teljesítményt tekintve” – tette hozzá.