A két héttel ezelőtti Bahreini Nagydíjon a Red Bull-os Sebastian Vettel megszerezte a pole-t, és nagy valószínűséggel a futamot is megnyerte volna, ha nem jön közbe egy műszaki hiba, ami miatt végül csak negyedikként ért be. A riválisok a Red Bullt emlegetik a pillanatnyilag legerősebb csapatként, de a német pilóta szerint messze nem ilyen egyszerű a helyzet.

“Ha megnézzük Bahreint, a Ferrari nagyon versenyképes volt. Már a téli tesztek alatt is nagyon erősek voltak végig. De igazából pályáról pályára változik ez majd. Némelyik pálya jobb, némelyik kevésbé – néha a pilóta szempontjából, néha pedig az autónak fekszik jobban egyik vagy másik helyszín, szóval nem lehet kijelenteni, hogy ez vagy az az autó a legjobb” – magyarázta Vettel az Autosportnak.

“Négy csapat nagyon erős, de a középmezőny is az, ott van példának a Force India. Eddig csak egy verseny volt, a bahreini, a teszteken kívül eddig ennyi a tapasztalatunk, várni kell még az ítélettel” – tette hozzá.

Vettel az elmondottak ellenére természetesen nagyon bízik az RB6-os formájában, és attól sem tart, hogy Melbourne-ben újra a megbízhatatlanság miatt úszhat el a versenye.

Tavaly a végén esett ki

Tavaly a végén esett ki

Tavaly a végén esett ki


“Bahrein legfőbb tanulsága, hogy annak ellenére, hogy nem győztünk, az autónk nagyon gyors. Pénteken egy kicsit még küszködtünk, hiányzott a tempó, de szombaton és vasárnap már a helyén volt minden, szóval itt is jók lehetünk. A múltkori hiba nagyon ritka dolog, talán tízévente ha egyszer fordul elő, nem fog előjönni újra. Nagyon ritka, hogy a gyújtógyertyák elromoljanak.”

Vettel a tavalyi Ausztrál Nagydíjon esélyes volt a második helyre, de néhány körrel a futam vége előtt ütközött az előzni próbáló Robert Kubicával, ezért fel kellett adnia a versenyt.