A tél folyamán a bátyjához hasonlóan a Forma-1-es visszatéréssel kacérkodó Ralf Schumacher 2010-re nem kapott lehetőséget a száguldó cirkuszban, de annak ellenére, hogy korábbi hírek szerint a gyenge eredményei miatt veszélybe került a helye, mégis tovább versenyezhet a Német Túraautó-bajnokságban (DTM).

“Michael az F1-ben, én a DTM-ben száguldozom, egy viszont közös lesz: mindketten Mercedesszel versenyzünk” – nyilatkozta kedden a korábbi hatszoros F1-es futamgyőztes.

Ralf 2007 végén vonult vissza a Forma-1-ből, idén pedig már harmadik idényét kezdi a DTM-ben a Mercedesnél, azonban az eddigi két éve alatt egyetlen komoly eredményt sem mutatott fel, 21 versenyéből a legjobbja egy tavalyi ötödik hely volt. 

“Nagyon örülünk, hogy 2010-ben Ralf immár harmadik alkalommal lesz tagja a Mercedes kötelékének. Gyorsan a nézők egyik kedvencévé vált, és biztos vagyok benne, hogy a mindenki számára szükséges tanulóidő után 2010-ben tovább javul majd” – nyilatkozta a Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug.