Jól kezdte az évet a Force India, a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon kilencedik lett Vitantonio Liuzzi, vagyis csak a négy legjobb csapat tudta megelőzni az olaszt. “Pontosan ezért dolgoztunk egész télen” – mondta Vijay Mallya csapatfőnök, aki a melbourne-i Ausztrál Nagydíjtól jó folytatást remél.

“Belső célkitűzésünk, hogy megszerezzük az ötödik helyet a világbajnokságban. Tudom, hogy hosszú az út odáig, a rajt mindenesetre tökéletes volt. Remek autóval kezdhettük az évet, jók az alapok, most már minden a fejlesztéseken múlik. Ausztráliába is viszünk néhány új elemet, őszintén hiszem, hogy akár még előrébb is léphetünk.”

“Az első és hátsó szárnyat is módosítottuk” – mutatta be a fejlesztések lényegét Liuzzi. “Remélem, hogy előbbre léphetünk, tavaly is minden húzásunk jól sült el, a szélcsatornás eredmények alapján joggal bizakodhatunk most is. Természetesen nem tudhatjuk, hogy a többiek mivel készülnek, de jó lenne közelebb kerülni az élmezőnyhöz. Melbourne-ben szeretnék eljutni a Q3-ig és persze pontokat is jó lenne szerezni.”

“A melbourne-i az egyik kedvenc pályám” – vallja sokakhoz hasonlóan Adrian Sutil. “Gyönyörű, ugyanakkor a sok gyors és kevés lassú kanyarral kihívást is jelent. 2007-ben itt debütáltam a Spykerrel, egy évvel később a Force India itt futotta első versenyét, tavaly pedig kilencedik lettem. Ha csak ezt sikerülne megismételnem, az pontokat jelentene, de ennél nyugodtan várhatunk többet is.”

Melbourne-ben lehetőséget kap a tartalékos Paul di Resta is a szabadedzéseken. “Izgatott vagyok, nagy lehetőség ez számomra” – lelkendezett di Resta. “Még nem jártam a pályán, de szerdán a mérnökökkel végigsétálok rajta. Nem az lesz a lényeg, hogy szélvészgyors legyek, értékes információkat kell szállítanom a csapatnak.”