A szezonnyitó Bahreini Nagydíjra tulajdonképpen éppen csak beesett Hispania Racing az első Forma-1-es versenyhétvégéjén tulajdonképpen az első tesztjét teljesítette, és az is csoda volt, hogy mindkét autóját el tudta indítani az időmérőn, majd a futamon. A célba érés csak terv maradt két hete, de Melbourne-ben már erre hajtanak.

 “Iszonyúan keményen dolgoztunk Bahrein óta. A Bridgestone-nal, a Cosworth-tel és az Xtrackkel (a sebességváltó szállítója) közösen sokat megtudtunk az autó első köreiből, jó alapjaink vannak a második, ausztráliai versenyünkre való felkészüléshez. A fő cél az autó megbízhatóságának növelése, folyamatosan szeretnénk fejlődni, a következő lépés pedig a célba érés. Látva, hogy Bahreinben hogyan kezdett működni a csapat, bízom benne, hogy ezt hamarosan meg is valósítjuk!” – mondta a csapatfőnök, Colin Kolles.

A csapat nagynevű újonca, Bruno Senna bizakodva várja az Ausztrál Nagydíjat, a melbourne-i pályáról szép emlékei vannak.

“Tovább kell építkeznünk a bahreini alapokra. Akkor sikerült összeraknunk és elindítanunk két autót, most tovább folyhat a csapatmunka. Korán ideutaztam, hogy szokjam az időeltolódást, és minél többet vagyok itt, annál jobban szeretem Ausztráliát! Már vezettem korábban a pályán, 2006-ban az F1 Forma-3-as betétfutamán, és egész jó volt – győztem! Sokat dolgoztam a csapattal, folytatom az ismerkedést az autóval, mindent beleadok, szeretnék jó eredményeket hozni!”

Chandhoknak kellenek a kilométerek

Chandhoknak kellenek a kilométerek

Chandhoknak kellenek a kilométerek


Senna csapattársa, Karun Chandhok mindössze kilenc kört teljesített a bahreini hétvégén, Melbourne-ben természetesen ennél sokkal többet vár.

“Nagyon várom a második hétvégémet! Sosem vezettem Melbourne-ben, de gyorsan tanulok és a csapat szimulátorán is ismerkedtem a pályával. A mérnökök dolga, hogy megbízhatóvá tegyék az autót. A versenyre való jó felkészülés titka a lehető legtöbb pénteki vezetés, jó lenne látni, hogyan is állunk az autóval. Nagyszerű dolog lenne célba érni, én mindenképpen erre hajtok majd!” – mondta az indiai pilóta.