Pontot ugyan nem szerzett a Renault a bahreini szezonnyitón, de a csapat váltig állítja, hogy nagyon jó teljesítményt nyújtott. Robert Kubica a kilencedik rajtpozíciót szerezte meg, a versenyen pedig a 11. helyen zárt, de úgy, hogy már a rajt után megpördült és a mezőny végére esett vissza.

Alan Permane, a Renault főmérnöke szerint a versenytempó alapján a csapat igenis képes lehet arra, hogy felvegye a versenyt a McLarennel és a Mercedesszel. “Robert nagyon értékes munkával küzdötte vissza magát a 11. helyre, kiváló volt a tempója, tartotta a lépést a két Mercedesszel és Jenson Button McLarenjével is” – vélekedett Permane.

“Világos, hogy jelenleg nem vagyunk egy szinten a Ferrarival és a Red Bullal, de a bahreini teljesítményünk után jó esélyeket látok arra, hogy jó pár értékes pontot elvigyünk idén.” Több más csapathoz hasonlóan a Renault is néhány friss aerodinamikai elemmel utazik Melbourne-be, új első szárnyat is bevet a gárda, melynek segítségével mindkét pilótája bejuthat a Q3-ba.

“Van néhány új elemünk Melbourne-re, melyek kicsit erősebbé teszik az autót. Az új első szárny mellett a hátsó légterelőnek is van egy friss alkatrésze, segítségükkel nő az általános leszorítóerő. Minden területet vizsgálunk, de még mindig az aerodinamika dönti el a leglényegesebb kérdéseket az F1-ben, most elsősorban ezekre a fejlesztésekre koncentrálunk. Hosszabb távon vizsgáljuk majd a kritikus műszaki pontokat is, néhány verseny múlva például átdolgozzuk a felfüggesztéseket. Ausztráliára egyértelműen az a célkitűzés, hogy mindkét autónk eljusson a Q3-ig.”