Michael Schumacher a hatodik helyen ért célba visszatérő F1-es futamán, azaz egy pozíciót lépett előre a rajthoz képest. A német jól érezte magát a versenyen, de az idei szabályok alapján nem sok esélyt ad a látványos küzdelmeknek.

“Csak a rajtnál van valami, utána mindenki megy a saját tempójában, és igyekszik nem hibázni. Az előzés gyakorlatilag lehetetlen,kivéve, ha valaki hibázik. Lewis egyszer rontott egy kicsit, Nico (Rosberg) akkor meg tudta előzni, de a kerékcsere után vissza is vette a helyet Hamilton. Sajnos ilyen versenystratégiák mellett ennyi akcióra számíthatunk!” – magyarázta Schumacher a futam után.

Schumacher elmondta, hogy leginkább a gumikkal voltak gondjai a verseny alatt: “Mindenkinek alkalmazkodnia kell az új gumiszabályokhoz. Be kell vallanom, én egy kicsit küszködtem emiatt, de három év kihagyás után azt hiszem, természetes, hogy az ember keresi egy kicsit az útját. A csapattal közösen dolgozni fogunk ezen.”

“Igazán jó móka volt ma, főleg az elején. A hatodik hellyel teljesen elégedett vagyok, jó alap a továbblépésre. Meg vagyok győződve róla, hogy a csapat javít az autón. Az első közös versenyünk jó volt együtt, köszönöm nekik a támogatást! Még javulnunk kell, de eljutunk majd az élre. Hosszú még az idény.”

Elsőre megfelel az 5-6. hely

Elsőre megfelel az 5-6. hely

Elsőre megfelel az 5-6. hely


Schumi hatodik helyéhez Rosbergnek köszönhetően egy ötödik hely is járult, a Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn elégedett volt a hétvégével.

“Nico és Michael nagyszerű munkát végzett az 5-6. hely megszerzésével, most már csak olyan autót kell adnunk nekik, amellyel még előrébb végezhetnek. Nem voltunk elég gyorsak, a versenytempónk nem engedte, hogy előrébb, esetleg a dobogón végezzünk. Komoly munka vár ránk, de bízom benne, hogy az autó javul majd a következő futamokon. A csapat kiválóan teljesített egész hétvégén, a két új pilótánkkal sok pontot szereztünk.”