A Renault jobb, mint gondolta

A Renault jobb, mint gondolta

A “négy nagy”, a Red Bull, a Ferrari, a McLaren és a Mercedes nyolc pilótája mellett mindössze két szabad hely maradt a bahreini időmérő utolsó szakaszára. Az egyiket a Force Indiá-s Adrian Sutil, a másikat pedig a renault-s Robert Kubica csípte meg, de a lengyel nem egészen elégedett a kilencedik hellyel.

“Az elődleges cél az volt, hogy bejussunk a Q3-ba, szóval ezzel elégedettek lehetünk, de valójában egy kicsit csalódott vagyok, hogy csak a kilencedik rajtkocka az enyém. Volt egy-egy jó köröm a Q1-ben és a Q2-ben, de az utolsó szakaszban a 16. kanyarban a hajtűben hirtelen túlkormányzott volt az autó, ez legalább négytizedbe került” – utalt Kubica arra, hogy a hetedik hely is meglehetett volna akár.

“Pozitívum viszont, hogy most már világosabb, hol tartunk, és kimondottan biztató,hogy kiknek a közelében vagyunk, az R30-asban egyértelműen van potenciál! Hosszú, nehéz verseny lesz a holnapi, de mindenképpen az a célom,hogy előrébb lépjek” – tette hozzá.

A Renault-csapat orosz újonca, Vitalij Petrov csak a 17. lett, de az időmérő után azt mondta, nem is számított többre így az első alkalommal.

“Az első időmérőmön normális eredmény, és így is igazán élveztem a mai napot. Az első cél az volt, hogy bejussak a Q2-be, ami sikerült is, de ott már nem volt szerencsém, így nem léptem tovább. Holnap jön a verseny, nagyon kíváncsi vagyok, hogy megy majd, az biztos, hogy mindent beleadok!” – ígérte az orosz.