Lewis Hamilton jócskán megelőzte világbajnoki címvédő csapattársát, Jenson Buttont a Bahreini Nagydíj időmérő edzésén, negyedik lett, miközben a tavalyi év legjobbja csak nyolcadikként zárt. Igaz, valamennyire még ez is meglepte.

“Egyre jobb és jobb volt az autó az időmérőn, aztán a Q3-ban hirtelen megszakadt ez a sorozat” – magyarázta Button. “Valami rossz volt, alaposan át kell néznünk az autót, hogy megtaláljuk a hibát. Kicsit meglepett, hogy nyolcadik lettem, mert az utolsó körben csak szenvedtem a pályán.”

Button nem számított rá, hogy ilyen gyors lesz a Red Bull és a Ferrari, nagynak érzi a McLaren lemaradását. “Lewis negyedik lett, ami nem rossz, de ha a több mint egy másodperces időkülönbséget nézzük, az már bizony meglepetés. Azt hiszem, a Red Bull nagyon gyors, még a Ferrari is csak úgy-ahogy tudta tartani a csapat tempóját.”

Meglepetésről beszélt Hamilton is, nem számított a negyedik helyre. “Nem vagyunk olyan gyorsak, mint a Red Bull vagy a Ferrari, úgyhogy meglepett, hogy elcsíptem a negyedik helyet” – nyilatkozta Hamilton. “Nagyszerű eredmény ez számunkra, egy tökéletes kiindulási alap, remélem, holnap is meg tudjuk tartani a pozíciót vagy akár egyet előre is léphetünk.”

Hamilton szerint kiderült, hogy elsősorban mire kell koncentrálni az autó fejlesztésénél. “A leszorítóerő a legnagyobb gond. Nagyon gyengék vagyunk a középső szektorban, szerintem egy teljes másodpercet veszítünk ott. Bízom benne, hogy a gyárban hamar megtalálják a megoldást.”