Bár a téli teszteken nemegyszer tűnt igen gyorsnak a Red Bull, a riválisokhoz hasonlóan Mark Webber sem akar semmit elkiabálni.

“Ne várják tőlem, hogy azt mondom, idén megnyerem a a címet, kész öngyilkosság lenne ezt tenni” – mondta a pilóta az olasz Gazzetta dello Sportnak. “A célom, hogy több futamot nyerjek, mint tavaly – mondjuk úgy, hogy most lehetőségünk lesz valami különlegeset tenni.”

“Kevés üzemanyaggal az autó szupergyors. A monopólium miatt a gumik egy kicsit rosszabbak lettek, a köridők romlottak, de aerodinamikailag fantasztikus az RB6. De korai még bármit is mondani, nagyon szoros lesz a bajnokság egészen a végéig, igazán izgalmas, garantálom!”

A Ferrarihoz hasonlóan Webbert is kimondottan bosszantják az új csapatok, pontosabban a néhai USF1, a hamarosan nevet váltó Campos és a beugrásra váró Stefan GP, amelyek a semmiből kívánnak felugrani a rajtrácsra Bahreinben. Az ausztrál inkább a MotoGP-csillag Valentino Rossit venné be az F1-be helyettük.

“Ez már kínos! Hihetetlen, hogy olyanok indulhatnak a futamokon, akik előtte egy métert sem mentek! Ez már a Miki Egér és a Tom és Jerry szintje. Ennél az is értelmesebb lenne, ha Valentino Rossi állna a rajtrácsra a motorjával” – háborgott Webber.

“Ő nagyszerű, az F1-nek jót tenne az egyénisége. Az első 2010-es győzelmemnél én is csinálok majd a nézők szórakoztatására valamit – nem lesz nagy Rossi-mutatvány, de köszönetet mondok majd” – utalt a Doktor bohókás-látványos produkcióira a pilóta.