Az utolsó pillanatban sikerült megoldást találni a Campos Meta anyagi gondjaira, a korábbi résztulajdonos Jose Ramon Carabante mentette meg az istállót. Spanyol lapok már kedden arról írtak, hogy az üzletember saját cége, a Hispania nevét vinné be az új elnevezésbe, Hispania Racing F1 Teamre keresztelve a csapatot.

Szerdán hivatalosan is bejelentették a névcserét, röviden azonban csak HRT F1-ként fut majd a gárda. Kiderült az is, hogy csütörtökön, Murciában lesz a nagy, világra szóló bemutatkozás. Bruno Senna mellett az indiai Karun Chandhok lehet a HRT pilótája, míg a USF1 összeomlása miatt állás nélkül maradt Jose Maria Lopez tartalékos lehet.

A csapatalapító Adrian Campos marad a fedélzeten, alelnöki pozícióban dolgozik majd. Murciában tervezi felépíteni bázisát a HRT, amíg azonban nem végeznek a munkások, a Campos alicantei gyárában marad. Colin Kolles vezeti majd a csapatot, akit múlt hónapban neveztek ki csapatfőnöknek és vezérigazgatónak.

„Az új név F1-es céljaink újjászületését szimbolizálja és rávilágít azokra a hatalmas erőfeszítésekre, melyeket azért teszünk, hogy sikeresen mutatkozzunk be március 14-én Bahreinben” – mondta Kolles. „Büszkén állunk majd a bokszban a sorozat nagy nevei mellett, bízunk benne, hogy a következő években sikeresen építjük fel saját hírnevünket.”