Az amerikai USF1 tegnap elküldte dolgozóit és állítólag az egyik alapító, Peter Windsor is távozott. A csapat másik alapítója, Ken Anderson még szeretné átvinni a nevezésüket 2011-re, de ma már ő is elismerte, hogy ha erre nem hajlandó a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), akkor nekik „végük”.

Az FIA azt közölte, hogy „hamarosan” nyilvánosságra hozza a jövő hétvégén induló 2010-es Forma-1-es világbajnokság nevezési listáját. Az F1 gazdasági ura, Bernie Ecclestone örömmel bevenné az amerikaiak helyett a a Toyota autójával, Jacques Villeneuve-vel és Kazuki Nakajimával ugrásra készen álló szerb Stefan GP-t.

„Amennyire tudom, a Stefan GP még ott lehet Bahreinben. Persze nem szabad elhinni mindent, amit mondanak, mert a végén még az ellenkezője válik valóra. Az FIA elvégzi a pénzügyi átvilágítást, és ha az pozitív, a Stefan GP talán elrajtolhat Bahreinben” – mondta az angol kisember.

Bár egyes hírek szerint a sport „alkotmánya”, a Concorde Agreement alapján a Stefan GP indulásához az összes csapat jóváhagyása is kellene, Ecclestone szerint nem így van: „A többieknek ehhez semmi közük! Csakis az FIA-n múlik, hogy igent vagy nemet mond-e.”