Bajnokok és autóik minden korszakból

Bajnokok és autóik minden korszakból

A Bahreini Nagydíj szervezői néhány héttel ezelőtt jelentették be, hogy a sportág 60. születésnapjának megünneplésére igyekeznek az összes élő Forma-1-es bajnokot meghívni a szezonnyitóra.

A rajtrácson eleve ott lesz Michael Schumacher, Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Jenson Button és talán a Stefan GP-vel Jacques Villeneuve is, azaz a bajnokok negyede, és úgy tűnik, hogy a maradék 15 főből is csak kettő hiányzik majd – mostanra csak Nelson Piquet és Kimi Räikkönen nem jelezte vissza részvételét.

A többiek, Mika Hakkinen, Damon Hill, Alain Prost, Nigel Mansell, Niki Lauda, Keke Rosberg, Alan Jones, Jody Scheckter, Mario Andretti, Emerson Fittipaldi, Jackie Stewart, John Surtees, mind ott lesznek, és még a korelnök, a mostanában betegeskedő 83 éves Jack Brabham is megjelenik majd.

A bajnokok mellett a győztes autóik is ott lesznek majd, és ha lehetséges, maguk vezetik is őket a pályán. Két elhunyt bajnokot is képvisel majd egy-egy családtag: az 1995-ben távozott ötszörös győztes Juan Manuel Fangiót unokaöccse, míg az 1975-ben elhunyt Graham Hillt – fia, az 1996-os bajnok Damon mellett persze – pedig unokája, Josh, aki be is ül majd a brit legenda Lotus 49-esébe.