A Renault tavaly a Magyar nagydíj után intett búcsút Nelsinho Piquet-nek, és helyére a GP2-ből emelte át a francia Romain Grosjeant. Az újonc az idény második felében nem mutatott túl sokat, nagyjából ugyanúgy esett-kelt, mint előtte Piquet, és 2010-re nem is kapott szerződést.

Grosjean volt GP2-es csapattársa és egyben renault-s utódja, Vitalij Petrov szerint rossz döntés volt a beugrás. “Grosjean hibázott, amikor az idény közepén szállt be az F1-be. Sokkal több veszítenivalója volt, mint amennyit nyert rajta, főképp egy olyan autóval, amellyel még Alonso sem ért el szinte semmit. Egy csapat engem is megkeresett 2009 közepén, de én visszautasítottam. Fontos, hogy teljes szezont kezdhessen az ember” – mondta az újonc.

Petrov ugyan nem nevesítette a “kérőjét”, de ha nem a Renault volt, akkor a Toro Rosso lehetett az – ők végül Jaime Alguersuarit ültették be az elküldött Sebastien Bourdais helyére, és a spanyol utólag maga is elismerte 2009 végén, hogy nem volt a legokosabb dolog rögtön a mély vízbe ugrani.

A komoly, 15 millió eurós pénzcsomaggal a Renault-hoz került Petrovot az ősz és a tél folyamán több csapattal is hírbe hozták, az orosz pedig most meg is erősítette, hogy válogathatott a lehetőségek között, a Campos és a Sauber is fogadta volna.

“Egészen egyszerű okból választottam a Renault-t – de ugyanezért választhattam volna a BMW Saubert is -, gyorsabban tanulhatok egy régi csapatnál. Jobb eltévedni egy nagyváros közepén, mint Szibériában” – magyarázta.