Kimi Räikkönen a Red Bulletinnek adott interjújában érdekes célzást tett, amikor az őt és csapatát, a Citroënt a rali-vb-n is szponzoráló energiaital-gyártó lapja az F1-ről kérdezte.

“Talán a móka kedvéért elnézek majd a Monacói Nagydíjra. A dolgok állása szerint autót is kaphatnék, más kérdés, hogy akarom-e” – mondta a finn. “A Forma-1-ben csúnya dolgok történnek, az autógyártók sorra szállnak ki vagy adják el a csapataikat. Örülök, hogy most nem kell ezzel foglalkoznom. Majd egy év múlva beszéljünk róla újra.”

Míg a Ferraritól idő előtt elküldött 2007-es világbajnok az F1-ből láthatóan kiábrándult, az új ralis kalandot alig várja.

“Az F1-ben túl sok a politika, és senki nem beszél nyíltan, mert attól tart, hogy kiforgatják a szavait. A ralinak sokkal kellemesebb a légköre. Ott a versenyzők teljesítménye a téma.”  

“Most egy kicsit újra feléledt bennem a fiatal Kimi. Kíváncsi vagyok, izgulok. Az F1-ben minden kör nagyjából ugyanolyan – ha esik, egy kicsit nehezebb, de jórészt rutin. A raliban minden kanyar, minden emelkedő más lehet, mint amire számít az ember, ettől olyan érdekes!”