John Howett, a Toyota F1-es csapatának elnöke Szuzukában megerősítette, hogy a Williams azzal a kéréssel fordult a gyárhoz, közös megegyezéssel bontsák fel a motorszállításra vonatkozó szerződést. A kék-fehérek mindenképp új motorokat akarnak a következő idényre, a hírek szerint a Renault és a Cosworth ajánlata között fognak dönteni.

“Boldogan szállítunk a Williamsnek, de már nincs szükségük a motorunkra” – jelentette ki Howett a Japán Nagydíj helyszínén. “Ha mégis meggondolják magukat, állunk rendelkezésükre, de azt hiszem, különböző okok miatt eltávolodtunk egymástól.” Úgy hírlik, hogy a Williams és a Cosworth már majdnem mindenben megegyezett, apróságok hiányoznak csak a szerződés véglegesítéséhez.

Howett már korábban kijelentette, nem nehezíti meg a válást, ehhez tartja is magát a gyár és már új partnereket keres, a USF1 állítólag komolyan érdeklődik. “Már tárgyalunk más csapatokkal” – erősítette meg Howett, bár a Toyota helyzetét nehezíti, hogy a Qadbak-Sauber kivételével az összes újonc már megegyezett a Cosworth-szal.

“Több mint egy csapat érdeklődött már nálunk, bár egyesek meglévő szerződésük felbontása nélkül nem lehetnek a partnereink.” A Toyota kezére játszik, hogy a Cosworth elvben engedélyezne szerződésbontást, ha a Williamsszel sikerül megállapodnia.