Pintor Sirait korábban több európai és ázsiai nagyvárosban tartott kiállítást, alkotásaival ezúttal Szingapúrban vendégeskedik. Az indonéz szobrász finoman szólva sem nagy F1-rajongó, szerinte a száguldó versenyautók is szimbolizálják, hogy valami nincs rendben az emberiséggel.

Sirait rozsdamentes acélból készített F1-es replikái között vannak életnagyságúak, de akkorák is, amelyek elférnek egy asztalon. Közös bennük, hogy valamilyen formában el vannak csúfítva: golyószaggatta minta került rájuk, esetleg provokatív angol kifejezések vagy áruházakban használt vonalkódok.

“Gyűlölöm a Forma-1-et” – jelentette ki a művész, akinek célja, hogy a rajongók kicsit elgondolkozzanak a modern ember jelentette pusztításról. A kiállítás egyik apropója, hogy a következő versenyt éppen Szingapúrban rendezik.

“A Forma-1 hangos, közönséges, de olyasvalami is, ami világszerte több millió embert érdekel. Szimbólummá vált, amelyért emberek imádkoznak, én pedig rá akarok mutatni, hogy mire is ez a nagy imádat.”